1 Temmuz 2013 Pazartesi

0 Türkiye’deki Mobil Facebook Kullanıcıları Hakkında En Güncel Rakamlar

facebook kullanıcı sayısı
Türkiye’nin en popüler sosyal ağlarından biri olan Facebook’un 31 milyonu aşkın Türk kullanıcısı bulunmakta. Peki mobil söz konusu olduğunda Türkiye’de kaç kişi mobil cihazından Facebook’a bağlanıyor.

Madreport’un 2013 ikinci çeyreğini kapsayan infografiğine göre Türkiye’de 17 milyon mobil Facebook kullanıcısı bulunmakta. İşletim sistemine göre bakıldığında ise kullanıcılar arasında en popüler olan işletim sisteminin 7,8 milyon ile Android olduğu görülüyor. iOS işletim sistemli mobil Facebook kullanıcılarının sayısı ise 2,4 milyon. iOS cihazların %80’ini ise iPhone oluşturuyor.
Kadın ve erkeklere göre dağılım yapıldığında ise mobilden Facebook’a girenlerin %61’ini erkekler oluşturuyor. En çok mobil kullanıcının olduğu şehirin ise 5,2 milyon ile İstanbul olduğunu görüyoruz.
İlişki durumları ele alındığında mobilden Facebook’a giren kullanıcıların 4,5 milyondan fazlasının bekar, 2,5 milyon kadarının da evli olduğu görülüyor. Mobil ve PC beraber bakıldığında bekarların sayısı 7,4 milyonun üzerindeyken, evliler de bu rakam 5,5 milyona çıkıyor.
Madreport’un 2013 ikinci çeyreğinde yayınlanan sayısına buradan ulaşabilirsiniz. İnfografikte öne çıkan diğer bilgiler ise şöyle:

0 yorum:

Yorum Gönder

 

Pazarlama Online Copyright © 2012